Foto © Adobe Stock

Přečtěte si nový Vital zdarma a pošlete ho svým rodičům i prarodičům

V minulém týdnu nám napsalo několik čtenářů, že si poslední číslo Vitalu nestihli koupit, že je omezené vycházení a že nechtějí riskovat. Žádali nás, jestli časopis můžeme poslat poštou či doručit jinak. Rozhodli jsme se proto otevřít celé aktuální číslo ke stažení pro všechny.

Tématem nového čísla je naše ekologická stopa, náš vliv na životní prostředí. Když jsme ho na přelomu ledna a února začali připravovat, nikdo z nás si nedovedl ani v nejmenším představit, jaká bude česká (evropská a světová) realita v březnu.

Stahujte Vital 1/2020 v PDF.

Mezi ekologií a pandemií koronovariru je přirozená souvislost. V obou případech má stejné obsazení − lidstvo a přírodu. V obou případech má i stejný lék: vzájemný respekt. Situace s koronavirem je totiž do značné míry analogická s ekologickou krizí, rozdíl je v tom, že v médiích denně nevidíme živé vysílání, ve kterém se mluví o rostoucích počtech zmizelých rostlinných a živočišných druhů nebo ubývající zalesněné ploše.

Situace je vážná, ale vlna solidarity, kterou sledujeme mezi lidmi, jež pomáhají seniorům a nemocným nebo šijí roušky pro ostatní, nás může naplňovat nadějí, že až se nákaza přežene, budeme se k sobě chovat ohleduplněji a s respektem, budeme se více vnímat a naslouchat si.

Přečtěte si Vital a neváhejte ho poslat dál. Je to 80 stran čtení, rozhovorů, reportáží, tipů na knihy či hudbu, ale třeba i trénování paměti, na které teď jistě najdete čas a které nenechá vaši mysl zahálet.

Situace není lehká ani pro nás. Budeme moc rádi, když časopis podpoříte zasláním na transparentní účet 2838425028/5500 nebo darem na Darujme.cz.

Dobré čtení a hodně zdraví!

Jiří Hrabě
šéfredaktor časopisu

Dočetli jste až sem? Zastavte se na chvíli a zvažte, zda-li můžete podpořit Vital i vy.

obálka

Časopis, který čte stále více čtenářů, vychází především díky podpoře dárců. Pomoci je tak jednoduché – zašlete nám dárcovskou SMS na číslo 87 777. Přispějete tak částkou 30, 60, nebo 90 Kč.
DMS ELPIDA 30
DMS ELPIDA 60
DMS ELPIDA 90

Pokud čtete Vital pravidelně a můžete nás podpořit každý měsíc, zašlete zprávu ve tvaru:
DMS TRV ELPIDA 30
DMS TRV ELPIDA 60
DMS TRV ELPIDA 90

Více na darcovskasms.cz. Časopis si můžete také předplatit pro sebe, nebo jako dárek pro své blízké.